maandag 25 mei 2009

Banana Split Cupcakes

Deze wilde ik al héél lang uitproberen!! Banana Split Cupcakes: een vanillecakeje gevuld met aardbeienjam en een bananencrème. Verder heb ik ze nog versierd met een kers, fijngehakte hazelnoten en chocoladesaus. Een klassiek dessert in de vorm van een cupcake!


zaterdag 23 mei 2009

Lemon Meringue Cupcakes



Het is deze week zulk mooi weer geweest!! Ik vond dat we dat maar eens moesten vieren met een lekker zomers cupcakeje!
Daarom heb ik heerlijke frisse citroencakejes gemaakt (al zeg ik het zelf), met Lemon Curd vulling en een Meringue Topping.




De Meringue heb ik in de oven (op de grillstand) een beetje bruin gekleurd. Het beste kun je dat met een crème brulée brander/gasbrander doen, maar die heb ik helaas niet. Maar goed...zo kan het ook!

vrijdag 15 mei 2009

Coco Crazy & Chocolate Chip Cookies II

In deze post een aantal foto's van mijn laatste baksels. Ik wil binnenkort nog wat nieuwe dingen uitproberen, onder andere Lemon Meringue Cupcakes en als ik ergens aan rode voedsel kleurstof kan komen zou ik ook nog heel graag een keertje de beroemde Red Velvet Cupcakes willen maken. Ik heb het op dit moment alleen erg druk, dus dat kan nog een tijdje duren voordat ik weer aan bakken toe kom.



De Chocolade Kokos Cupcakes bestaan uit de Best Chocolate Cupcakes uit 125 Best Cupcakes Recipes van Julie Hasson (het recept kun je hier vinden) en de kokosbotercrème uit het vorige bericht.

  

Voor de Chocolate Chip Cookies heb ik een recept uit de delicious van december 2007 gebruikt.

zaterdag 9 mei 2009

Basisrecept voor een heerlijke botercrèmetopping!

In het vorige bericht is te zien hoeveel cupcakes ik de afgelopen weken heb gemaakt. Ik ben namelijk helemaal weg van het boek van Shelly Kaldunski dat ik eerder al een aantal keren genoemd heb en wil zoveel mogelijk recepten uitproberen.

Een van de leukste recepten vind ik haar Basic Buttercream recept. Aan dit basisrecept kun je elke smaak toevoegen die je maar wilt. Het recept kun je hier vinden. Dat is het recept voor de witte chocolade variant. Andere varianten zijn:
  • Vanille: voeg 1 tl vanille extract toe aan het basisrecept.
  • Chocolade: voeg 80 g gesmolten pure- of melkchocolade en 1 el cacaopoeder toe aan het basisrecept.
  • Kokos: voeg 1 - 2 el kokossiroop toe (ik heb kokossiroop van Monin gebruikt).
  • Karamel: voeg naar eigen smaak (zelfgemaakte) karamelsaus toe.
  • Aardbei: voeg ongeveer 100 g aardbeienjam toe.
  • Koffie: voeg 80 - 100 ml espressokoffie toe.
Deze varianten heb ik al uitgeprobeerd en zijn allemaal erg goed uitgepakt. Een aanrader dus!