donderdag 31 december 2009

Old Fashioned Chocolate Cake

Dit is een recept van Nigella Lawson. Lekker makkelijk en redelijk snel klaar. En het smaakt ook nog eens!
Je kunt het recept hier vinden. Enjoy!


Chocolate Macarons



Sinds ik het boek
Chocolade van de Kook School serie heb gekocht, was er één recept dat ik al tijden wilde uitproberen: de makarons met chocolade. Alleen had je daarvoor amandelpoeder nodig en dat is in de supermarkt bijna niet te krijgen. Gelukkig kom ik regelmatig in Frankrijk waar ze volop amandelpoeder verkopen en heb ik een hele lading in kunnen slaan.
Hieronder het recept uit het bovengenoemde boek.

Makarons met chocolade (voor ong. 20 stuks)
4 eiwitten op kamertemperatuur
60 g fijne suiker
125 g amandelpoeder
225 g poedersuiker
20 g cacao

Chocoladeganache
200 ml slagroom
180 g pure chocolade

Bereiding
Maak eerst de chocoladeganache. Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de slagroom op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur zodra de slagroom kookt. Doe de chocoladestukjes bij de slagroom, laat even staan en roer het geheel tot een homogene massa. Laat de ganache afkoelen, dek hem af en bewaar hem in de koelkast.

Als je allemaal even grote macarons wil is het handig om rondjes op het bakpapier te tekenen. Zelf heb ik een rolletje plakband gebruikt.

Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C voor heteluchtovens).
Zeef voor het beslag van de macarons het amandelpoeder, de poedersuiker en de cacao in een kom. Stop het in de keukenmachine om er een fijn poeder van te maken.
Klop de eiwitten heel stijf en doe er beetje bij beetje de fijne suiker door.
Spatel voorzichtig het amandelmengsel door de eiwitten. Roer ong. 2 minuten, tot er een glad, soepel en glanzend beslag ontstaat (de eiwitten zullen iets inzakken).
Vul een spuitzak (mondstuk ong. 12 mm) met het beslag en spuit de koekjes binnen de getekende cirkels. Laat ze 30 minuten op kamer temperatuur staan.
Bak de koekjes in 20 minuten af. Laat ze afkoelen.



Bestrijk de helft van de koekjes met de ganache en plak de andere helft ertegenaan.
Doe de macarons in een luchtdicht bakje en laat ze een nacht in de koelkast rusten. Laat ze voordat je ze opdient een half uur op kamertemperatuur komen.