vrijdag 22 maart 2013

Delicious Treats with a surprise inside

Als cupcake fan ben ik constant op zoek naar nieuwe, originele cupcakes. Zo kwam ik terecht op de website ‘Bake it in a cake!. Op deze site zie je voorbeelden en instructies van hoe je de gekste dingen in een cupcake mee kan bakken. Van hele ‘Pumpkin Pies’ tot koekjes, snoepjes, noem het maar op! Van alle verschillende cakejes zijn prachtige foto’s gemaakt van de dwarsdoorsnede. Ook kunnen lezers ideeën voor cupcakes insturen.

Degene die ik heel erg leuk vond was een cupcake met een hartje erin gebakken. Hartstikke leuk voor Valentijnsdag of voor cupcakes op een bruiloft!


Vanille Cupcakes met roze hart (12 stuks)
Ingrediënten:
170 g ongezouten boter
340g kristalsuiker
3 eieren
2 tl bakpoeder
½ tl bicarbonaat
¼ tl zout
2 tl vanille extract
325 g bloem
320 ml melk

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven).
Weeg de bloem, bakpoeder en bicarbonaat af in een kom. Zet opzij.
Mix de boter, suiker en het zout tot er een licht en luchtig mengsel ontstaat.
Mix een voor een de eieren erdoor. Mix vervolgens het vanille extract erdoor.
Meng afwisselend de bloem en de melk door het botermengsel. Mix totdat er een homogene massa ontstaat.

Zet ongeveer 1/3 van het beslag opzij en voeg hier rode kleurstof aan toe. Bak dit beslag af in een vierkante bakvorm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten, of totdat een tandenstoker schoon uit de cake komt als je hem erin steekt. Laat de cake 5 minuten afkoelen in het bakblik. Haal hem vervolgens uit het bakblik en laat hem verder afkoelen op een taartrooster.

Verdeel de rest van het beslag over 12 cupcakevormpjes.
Steek 12 hartjes uit de afkoelde, roze cake. Plaats deze midden in het cakebeslag van elke cupcake. Let op! Zorg ervoor dat je onthoud welke kant het hartje op wijst.

Bak de cakejes in ongeveer 18 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de cakejes 5 minuten afkoelen in het bakblik en zet ze vervolgens op een taartrooster om verder af te koelen.

Maak het af met een botercrème naar keuze.


Als je goed onthouden hebt hoe het hartje in de cakejes is geplaatst kun je hem zo doorsnijden dat het hartje in het midden tevoorschijn komt.


Daarnaast heeft de eigenaresse van deze website ook een boek uitgebracht genaamd ‘Bake it in a Cupcake’. Via deze link kun je een kijkje nemen in het boek. Daarnaast is het boek te bestellen via bol.com. Helaas is het boek wel helemaal in het Engels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten